Bölümümüz öğrencileri dereceye girdi
30.09.2019
Öne çıkan görsel

Bölümümüz öğrencileri Mini Jet Radyal Kompresör Tasarımı yarışmasında üçüncü oldular.

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında lisans ve lisans üstü öğrencilerine yönelik düzenlenen MİNİ JET RADYAL KOMPRESÖR Yarışmasına katılan bölümümüz öğrencilerinden İpek ERDEN ile Birkan DURMAZ’dan oluşan AERODEBİ takımı üçüncülük ödülünü kazanmıştır. Doç. Dr. Özge ALTUN'un Danışmanlığında yarışmaya katılan AERODEBI takımı, 107 takımın yarışmaya katıldığı yarışmada finalist 3 takım tarafından tasarlanan kompresörler TEI-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. tesislerinde üretilerek test edilmiştir. Bu yarışmaya katılmaya karar verdikleri ve yarışmaya hazırlanmak için geçirdikleri 4-5 ay boyunca İpek ve Birkan'nın aldıkları bu derece ile, azim, kararlılık, disiplinli çalışmanın ve yapılan fedakarlıkların boşa çıkmayacağını bir kez daha kanıtladılar. Öğrencilerimizin (şimdi mezun) bu başarısının tüm öğrencilerimize örnek olmasını temenni eder; İpek ve Birkan’a iş hayatlarında başarıdan başarıya koşmalarını diler, gözlerinden öperim.
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Zekeriya ALTAÇ