Konya Teknik Üniversitesi 9. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Etkinliği
28.03.2024

Güncel gelişmeler ışığında hemen hemen tüm alanlarda yeni teknolojiler ile ürünler ve çözümler üretilmekte, güçlendirilmekte, hızlandırılmakta ve kolaylaştırılmaktadır. Bu da disiplinler arası ve çok disiplinli çalışmaları beraberinde getirmektedir. Proje üretme ve geliştirme kültürünün eğitim-öğretimin bir parçası olması aynı zamanda toplumsal kalkınma kültürüne de katkı sağlayacaktır. Proje pazarı etkinlikleri eğitim-öğretim ile toplumun önemli buluşma noktasıdır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde 2006 yılından itibaren yapılmaya başlanılan bu etkinlikler dört kez ARGEPP adı altında genel kapsamlı yapıldıktan sonra 2014 yılından itibaren Mühendislik Proje Pazarı olarak adlandırılmıştır.
Konya Teknik Üniversitesi geleneksel hale getirilen Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı etkinliğinin dokuzuncusu bu yıl 9.KTMOPP adı altında 14-16 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Etkinlik tüm Türkiye'den Mühendislik Fakültesi öğrencilerine açık olacaktır. Öğrencilerin projelerinin toplum ile buluşması kadar toplumun değişik kesimlerinin de öğrencilerin yetkinliklerini, üretkenliklerini gözlemlemesi önemli ve değerlidir. Proje pazarı etkinliğinin verimli, başarılı ve kazan kazan prensibinde gerçekleştirilebilmesi ancak ve ancak kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak sağlanabilir.

Ayrıntılı bilgi için https://ktmopp.ktun.edu.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.