Uzman Sohbetleri 7

Dr.Nuri ŞİŞMAN

Teknik Malzeme A.Ş. AR-GE & Mühendislik Koordinatörü

26.05.1979 Bursa doğumlu.

Lisans öğrenimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Çiftanadal programıyla 2002 yılında Makine Mühendisliği ve 2001 yılında Kimya Mühendisliğinde tamamladı. Makine Enerji Anabilim dalında 2005 yılında yüksek lisans ve 2018 yılında doktorayı tamamladı. 2010 yılında Uludağ Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı.

20 yılı aşkın profesyonel kariyerinde; Proje Yönetimi, Yalın üretim uygulamaları ve 6 sigma projeleri,   Ar-Ge Merkezi kurulma ve sürdürme çalışmaları, TÜBİTAK ve Ar-Ge ve süreç geliştirme projelerini koordinesi ve yönetimi, projelerin teknik ve mali fizibilite analizlerini oluşturulması çalışmalarını sürdürdü. Yeni ürün geliştirmenin koordine edilmesi, deneysel tasarım ve gelişmiş istatistiksel araçları kullanarak sonuçların analiz edilmesi, kalite yönetim sistemini kurulması ve yönetilmesi faaliyetlerinde bulundu.

6 sigma karakuşak sahibi olarak birçok sürekli iyileştirme projelerini yönetti. TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından organize edilen eğitim ve sınavlar sonucu Yalın Dönüşüm Danışmanı olarak çalışma hakkı kazandı. Bunun yanı sıra İş Güvenliği-A ve Enerji Yöneticisi sertifikaları bulunmaktadır. İş hayatında üretim, kalite, mühendislik, iş geliştirme departmanlarında görev aldıktan sonra 2016 yılından beri Otomotiv yan sanayinde Ar-Ge Merkezi Koordinatörü olarak çalışmaktadır.

Kamu üniversitelerinde akreditasyon ve dış danışman kurul üyesi olarak deneyimlerimi aktarmaktadır. Altı adet tescillenmiş patenti ve yapmış olduğu projelerle ilgili enerji, tasarım ve üretim alanlarında makaleleri bulunmaktadır.